: : :

Почитувани љубители на трчањето и спортот, Охрид трчаТ е производ на нашата желба за еден поинаков и поинтересен Охрид, Охрид во кој улиците ќе се користат за трчање и рекреација, Охрид во кој ќе се дружат и забавуваат сите од најмладо до најстаро. Охрид трчаТ покажа уште во првата година дека интересот за овој вид на рекреација е многу голем и многу потребен. Уличните трки од ден на ден се повеќе се етаблираат низ улиците на многу градови во светот но посебноста на Охрид трчаТ како трка е во тоа што на сите учесници им дава ретка можност да рекреираат и да се дружат со градот со жива култура и природни богатства кои опстојуваат 2500 години.


7 ЈУНИ 2020


Новости

No more posts

Pic2Go

Добијте ги вашите фотографии бесплатно!

#Pic2Go е најнов спортски систем за споделување на вашите фотографии.
Само со регистрацијата на вашиот стартен број, вашите фотографии ќе бидат автоматски објавувани на вашиот Facebook профил (претходно одобрено од вас).

Како работи Pic2Go апликацијата?

На вашиот стартен број се наоѓа унифициран баркод. За време на трката неколку фотографи од различни позиции ќе ги фотографираат учесниците на трката. Секоја фотографија од вас после трката автоматски ќе биде објавена на вашиот Facebook тајмлајн, само доколку после трката го внесете вашиот стартен број на оваа страна. Формата за пријавување за бесплатни фотографии ќе биде активирана на ова место во недела после трката (после 14:00 часот).
За да работи целиот процес на препознавање, мора да внимавате вашиот стартен број да биде видлив пред, во текот на трката, и после трката.
Напомена: Пријавувањето за бесплатни фотографии ќе биде отворено на 2 јуни после 14:00 на ова место. Се што ќе треба да направите е да го внесете вашиот стартен број и да ги прифатите условите за користење на апликацијата на Pic2Go MacedoniaТРКА 10K


НЕДЕЛА, 2. ЈУНИ 2019 – 09:00

Трката на 10 километри е тркачкиот професионален дел од целиот настан Охрид трчаТ. Таа пред се е наменета за активните рекреативци и професионални атлетичари кои сериозно влегуваат во борба со времето и спортските конкуренти за подобро место на трката. Се трча два круга низ улиците на Охрид како што е опишано на мапата.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Dry-fit маица со логото на трката
 • Ранец
 • Стартен број со чип (за извршена регистрација до 20 мај 2019 на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален туристички водич
 • Медал на крај од трката
 • Паста ваучер за ноќна трка на 31-ви Мај
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Бесплатни влезници за Света Софија, локалитетот Плаошник, Самоиловата тврдина и Музејот на вода “Заливот на коските”.

до 31 јануари 2019 до 31 март 2019 до 26 мај 2019
700 денари 800 денари 900 денари

Напомена: Првите пет атлетичари/ки на ранг листата на 10 километри за 2017 година при Атлетската федерација на Македонија се ослободени од плаќање на котизацијата за учество.

Регистрацијата се затвара на 26.05.2019 година во 23:59:59. За регистрација после затварањето котизацијата изнесува 1000 денари за 5км и 1500 денари за 10км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.


жени / мажи
1 место 350 EUR
2 место 300 EUR
3 место 250 EUR
4 место 200 EUR
5 место 150 EUR
6 место 100 EUR
7 место 50 EUR

Првите 3 места на трката од 10км покрај паричните награди ќе бидат наградени и со филигран брош рачна изработка од дизајнерот на накит Марта Пејоска, медаља, диплома, букет цвеќе и подароци од спонзори.

Напомена: Дополнително за соборување на рекорд на трката ( мажи и жени ) ќе се доделат 100 евра.

На првиот и првата во машка и женска конкуранција организаторот ќе им додели рачни часовници и накит од брендот Paul Hewitt партнер на Охрид трчаТ 2019.

Паричните награди ќе бидат исплатени на трансакциска сметка во рок од 30 дена во денарска противредност.

Право на учество на трката на 10к имаат сите државјани на Република Македонија и странски државјани, од двата пола, под следните услови:
– на денот на трката да се постари од 16 години

Трките ќе се одвиваат во согласност со правилата за улично и маратонско трчање на Меѓународната Атлетска Федерација (IAAF) и Атлетска федерација на Македонија (АФМ).

Учесниците на трките сами се одговорни за сопственото здравје и психофизичка состојба.

Напомена: Организаторот не сноси одговорност за губење или недостаток на скапоцени предмети и накит. Забрането е да се користат ролери-скејтбоард, велосипеди и други средства за прево.

Пријавата станува валидна после извршеното плаќање на котизацијата. Пријавувањето може да заврши и пред предвидениот рок (26 мај 2019) доколку бројката на планирани учесници биде пополнета.Организаторот го задржува правото за промена на содржината на стартниот пакет.

Регистрацијата и онлајн уплатата може се реализира преку нашиот сајт. По извршената онлајн уплата, на емаил адресата која е оставена при вашето пријавување, во рок од неколку минути ќе добиете порака за успешна пријава во која ќе биде наведен и вашиот стартен број. За уплати преку уплатница потврда за уплатата ќе добиете за неколку дена (во зависност кога ќе пристигне уплатата на нашата жиро сметка).


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


РЕЗУЛТАТИ 2019 • 1. Dario IVANOVSKI31:55
 • 2. Milos RANCIC34:17
 • 3. Mudzahit MISLIMOSKI34:41
 • 4. Atanas Ancevski35:07
 • 5. Dimitar PETROVSKI35:47

 • 1. Teodora SIMOVICH37:56
 • 2. Adrijana POP ARSOVA39:10
 • 3. Bilserin SULEJMAN40:41
 • 4. Miljana RISTIC41:00
 • 5. Biljana KIRADJIEVA42:09

ЦЕЛА ЛИСТА


ТРКА 5K – Трка за рекреативци


НЕДЕЛА, 2. ЈУНИ 2019 – 09:10

Трката на 5 километри претставува рекреативна трка која е наменета за сите возрасти и која за главна цел има дружење, забава, афирмација на пораки и цели, како и промоција на трчањето кај најмладата популација и здравиот начин на живот. Се трча еден круг низ улиците на Охрид како што е опишано на мапата.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
 • Маица со логото на трката
 • Ранец
 • Стартен број со чип (за извршените регистрации до 20-ти Мај 2019 на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Освежување и овошје
 • Онлајн дипломa
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попуст од пaртнерите

до 31 јануари 2019 до 31 март 2019 до 26 мај 2019
400 денари 500 денари 600 денари

Напомена: Регистрацијата се затвара на 26.05.2019 година во 23:59:59. За регистрација после затварањето котизацијата изнесува 1000 денари за 5км и 1500 денари за 10км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.


Првите 3 места на трката на 5км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со медаљи, дипломи, букет цвеќе и награди од спонзори.

На првиот и првата во машка и женска конкуранција организаторот ќе им додели рачни часовници од брендот Paul Hewitt, партнер на Охрид трчаТ 2019.

Право на учество во трката на 5000 метри имаат сите државјани на Република Македонија и странски државјани, од двата пола, под следните услови:
– сите возрасти

Трките ќе се одвиваат во согласност со правилата за улично и маратонско трчање на Меѓународната Атлетска Федерација (IAAF) и Атлетска федерација на Македонија (АФМ).

Учесниците на трките сами се одговорни за сопственото здравје и психофизичка состојба. Забрането е да се користат ролери-скејтбоард, велосипеди и други средства за прево.

Напомена: Организаторот не сноси одговорност за губење или недостаток на скапоцени предмети и накит.

Пријавата станува валидна после извршеното плаќање на котизацијата. Пријавувањето може да заврши и пред предвидениот рок (26 мај 2019) доколку бројката на планирани учесници биде пополнета.Организаторот го задржува правото за промена на содржината на стартниот пакет.

Регистрацијата и онлајн уплатата може се реализира преку нашиот сајт. По извршената онлајн уплата, на емаил адресата која е оставена при вашето пријавување, во рок од неколку минути ќе добиете порака за успешна пријава во која ќе биде наведен и вашиот стартен број. За уплати преку уплатница потврда за уплатата ќе добиете за неколку дена (во зависност кога ќе пристигне уплатата на нашата жиро сметка).


ПРИЈАВИ СЕСТАРТНА ЛИСТАПАТЕКА


РЕЗУЛТАТИ 2019 • 1. Kristian STOJANI18:33
 • 2. Dejan ANGELOSKI18:40
 • 3. Naum TANESKI18:52
 • 4. Tadaaki SUN19:47
 • 5. Stavre JADA20:13

 • 1. Elena DANILOVSKA24:17
 • 2. Angela CINGOSKA24:33
 • 3. Vesela PANCHEVA24:39
 • 4. Tsvetelina KIRILKOVA25:28
 • 5. Meri CHKRIPESKA26:02

ЦЕЛА ЛИСТА


Team Building ТРКИ 5К / 10К


НЕДЕЛА, 2. ЈУНИ 2019 – 09:10 / 9:00

Тим билдинг трките се дел од трките на 5 и 10 километри. Самото име на трките кажува што е главна цел на овие трки. Ние сме убедени дека на ваков начин преку спортување и дружење се придонесува кон зајакнување на човековите капацитетите на многу компании и институции. Праќањето на пораки до јавноста, издигнувањето на целите и афирмацијата на здруженија, поединци, организации, кои немаат политичка, расна и национална конотација се исто така важен сегмент од нашата желба која сакаме да ја постигнеме.


 • Стартен Пакет
 • Котизација
 • Награден фонд
 • Правила
  5 К _______________________________________________________________________________

 • Маица со логото на трката
 • Ранец
 • Стартен број со чип (за извршените регистрации до 20-ти Мај 2019 година на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од партнерите на трката
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Попусти од пaртнери

10 К _______________________________________________________________________________

 • Dry-fit маица со логото на трката
 • Ранец
 • Стартен број со чип (за извршена регистрација до 20 мај 2019 на стартниот број ќе биде испечатено и вашето име од пријавата)
 • Персонални фотографии овозможени од Pic2Go
 • Разгледување на стариот дел од градот со професионален туристички водич
 • Медал на крај од трката
 • Паста ваучер за ноќна трка на 31-ви Мај
 • Освежување и овошје
 • Онлајн диплома
 • Подарок од пaртнерите на трката
 • Попуст од пaртнери
 • Осигурување за време на траење на трката
 • Бесплатни влезници за Света Софија, локалитетот Плаошник, Самоиловата тврдина и Музејот на вода “Заливот на коските”.

до 31 јануари 2019 до 31 март 2019 до 26 мај 2019
400 / 700 денари 500 / 800 денари 600 / 900 денари

Напомена: Регистрацијата се затвара на 26.05.2019 година во 23:59:59. За регистрација после затварањето котизацијата изнесува 1000 денари за 5км и 1500 денари за 10км и во овој случај пријавениот добива само стартен број со чип, без маица и дополнителни работи. Ова би се овозможило доколку има останати броеви.
Котизацијата е за еден учесник во тимот.


Првите 3 места на Тим Билдинг трката на 5км и на 10км ( мажи и жени ) ќе бидат наградени со медаљи, дипломи, букет цвеќе, награди од спонзори и пехар.

На првопласираните екипи во машка и женска конкуранција организаторот ќе им додели накит или алки за на рака од брендот Paul Hewitt, партнер на Охрид трчаТ 2019.

При пополнување на онлајн пријавата за секој учесник во полето “Клуб/Team Building“ напишете го името на вашата екипа или одберете од веќе понудените екипи (проверете можеби некој од вашиот тим веќе го додал името на тимот).

ВАЖНО! Името на екипата мора да биде напишано на латиница (заради системот за обработка на податоци) и мора да биде истото за секој член бидејќи системот нема да може да препознае дека сте од иста екипа. На пример, ако вашето име на екипата е Ohrid trcaT тогаш треба за сите членови од екипата при пријавување да го одберете името Ohrid trcaT.

Ако сакате вашата екипа да се најде на ранг листата во трката на 5 км, тогаш вашиот тим треба да брои најмалку 4 натпреварувачи-ки. Максималниот број на натпреварувачи-ки во екипата не е ограничен, пример ако сте пријавиле 8 натпреварувачи-ки во рангирањето за твојата екипа ќе се земат времињата само на најдобрите 4 натпреварувачи-ки.

Рангирањето на трката ќе се изврши во две категории (мажи/жени).
Еден натпреварувач-ка не смее да биде пријавен-а за две екипи, доколку тоа се случи тој натпреварувач ќе биде дисквалификуван од рангирањето на екипата.

Право на учество во Team Bulding трката имаат сите државјани на Република Македонија и странски државјани, од двата пола, под следните услови:
– сите возрасти

Трките ќе се одвиваат во согласност со правилата за улично и маратонско трчање на Меѓународната Атлетска Федерација (IAAF) и Атлетска федерација на Македонија (АФМ).

Учесниците на трките сами се одговорни за сопственото здравје и психофизичка состојба. Забрането е да се користат ролери-скејтбоард, велосипеди и други средства за прево.

Напомена:Организаторот не сноси одговорност за губење или недостаток на скапоцени предмети и накит.

Пријавата станува валидна после извршеното плаќање на котизацијата. Пријавувањето може да заврши и пред предвидениот рок (26 мај 2019) доколку бројката на планирани учесници биде пополнета. Организаторот го задржува правото за промена на содржината на стартниот пакет.

Регистрацијата и онлајн уплатата може се реализира преку нашиот сајт. По извршената онлајн уплата, на емаил адресата која е оставена при вашето пријавување, во рок од неколку минути ќе добиете порака за успешна пријава во која ќе биде наведен и вашиот стартен број. За уплати преку уплатница потврда за уплатата ќе добиете за неколку дена (во зависност кога ќе пристигне уплатата на нашата жиро сметка).


ПРИЈАВА 10КПРИЈАВА 5КПАТЕКА


РЕЗУЛТАТИ 2019 • 1. LICA SO RETKI BOLESTI 2:01:51
 • 2. SLICE02:06:09
 • 3. KOSTAL02:09:37
 • 4. KINEZIO02:11:34
 • 5. VIEMI 02:16:52

ЦЕЛА ЛИСТА 5K


 • 1. DELTA02:23:51
 • 2. NRC – NIKE+RUN CLUB02:58:49
 • 3. AK SPARTA PODGORICA03:04:54
 • 4. JOYSON SAFETY SYSTEMS03:22:26
 • 5. KOSTAL03:23:19

ЦЕЛА ЛИСТА 10K10К Трка, Јуни, 2019

Dario IVANOVSKI


10К Трка, Јуни, 2019

Teodora SIMOVICH


5К Трка, Јуни, 2019

Kristian STOJANI


5К Трка, Јуни, 2019

Elena DANILOVSKA


Опис на патеката

Коментари

Воодушевен сум, искрено сум под големи импресии, од самото утро се што направија и како го направија едноставно ме оставија без зборови.Тимот Охрид трчаТ е одличен и градот Охрид може да е горд на ваква организација.Луѓето се гостопримливи Охрид е многу убав и ние можеме многу да соработуваме така што се враќаме и наредната година но исто така едвај чекаме повторно тимот Охрид трчаТ да го видиме во Дубровник.


Ален Бошковиќ

Директор на Дубровник полумаратон

З`ш си мор толку искезен? З`ш ногу ми идат убо ко ќе трчам, и з`ш ногу уба организација
и убај љуѓе имет на Охрид трчаТ!


Tурниме да кинисам – Битола

Имресиите уште не стивнуваат од невероватниот спектакл кој вчера Охрид и Охрид трчаТ го приредија за сите нас. Целиот sид на ФБ е преплавен од позитивни коментари, статуси, споделувања, вести, фотографии, видеа…..Што се случи вчера во Охрид !!! Во најмала рака тоа беше пример дека оваа улична атлетска трка може да конкурира на балканот за најдобра и најпрофесионална организирана трка од овој тип.


Игор Јакимовски

Атлетичар, А.К. Работнички, Скопје

До сега не сум видела толку позитивни охриѓани на едно место. Еуфорија, радост, насмевки…

Секоја чест за организацијата и честитки за сите учесници…

После овој настан, си викам: „Охрид можиТ“ 🙂

НАЈБРАВО !!!


Кате Бујароска Анѓелеска

Проф. по физичка култура, Охрид

Партнери

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image

Пријатели

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image

Медиумски партнери

Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image
Aspect image